Select your language

    Ερευνητικό προσωπικό

    Δρ. Δημήτρης Κόγιας

    Δρ. Δημήτρης Κόγιας

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    O Δημήτριος Γ. Κόγιας αποφοίτησε από το Φυσικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2001, ενώ το 2004 ολοκλήρωσε το διατμηματικό μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ηλεκτρονική και Ηλεκτρολογία από τα τμήματα Φυσικής και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ). Το 2010 έλαβε το διδακτορικό του από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ) πάνω στη μελέτη αλγορίθμων διάχυσης πληροφορίας σε Μη Δομημένα Δικτυακά Περιβάλλοντα.

    Εργάζεται ως Εργαστηριακός Συνεργάτης και Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής από το 2002 έως σήμερα. Ταυτόχρονα, συμμετέχει ως Ερευνητής σε Ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά κονδύλια ενώ οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε Διεθνή Περιοδικά και Συνέδρια. Επίσης, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία.

    Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν την περιοχή της Τεχνολογίας του Blockchain και των Κατανεμημένων Εδαφίων, του Διαδικτύου των Πραγμάτων (σε επίπεδο πρωτοκόλλων, ασφάλειας και εφαρμογών) και τη Νεφοϋπολογιστική.

    Κυριάκος Αλεξίου

    Κυριάκος Αλεξίου

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    Ονομάζομαι Αλεξίου Κυριάκος και είμαι Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Αποφοίτησα από τη Ναυτική Ακαδημία Ελλάδος το 2002 ως Αξιωματικός Μηχανικός. Από το 2004 και μετά υπηρετώ στη διοίκηση Υποβρυχίων. Το 2021 απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στις «Νέες Τεχνολογίες στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνέχισα τις σπουδές μου ως υποψήφιος διδάκτορας. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τις δεξιότητές μου στο να συνεισφέρω όσο μπορώ στις τεχνολογικές εξελίξεις στην εποχή της επιστήμης των υπολογιστών.

    Τίτλος Διδακτορικής διατριβής: “Ψηφιακό δίδυμο των ενεργειακών συστημάτων πλοίου. Ανάπτυξη ισοδύναμων μοντέλων μειωμένης τάξης για εφαρμογές πραγματικού χρόνου.”

    Η ανωτέρω διατριβή θα εξετάσει τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας διάφορων ενεργειακών συστημάτων ενός πλοίου με χρήση του ψηφιακού διδύμου (digital twin). Ο σκοπός είναι η ανάδειξη των οφελών που προκύπτουν από την χρήση ψηφιακών διδύμων σε εφαρμογές πραγματικού χρόνου σε πλοία.

    Μαρία Κουκούλη (MSc)

    Μαρία Κουκούλη (MSc)

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    H Μαρία Κουκούλη είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες και ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S.). Διαθέτει εργασιακή εμπειρία άνω των 17 ετών σε ερευνητικά έργα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει εργαστεί για 7 έτη στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την οικονομική διαχείριση των Ευρωπαϊκών έργων του φορέα. Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε 3 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα: FASTER, STORM και RESCUER, ενώ διαθέτει δημοσιεύσεις σε κεφάλαια βιβλίων, διεθνών περιοδικών και συνεδρίων με κύριο αντικείμενο την χρήση και αξιολόγηση νέων τεχνολογιών στους τομείς της Βιολογικής Γεωργίας και του Περιβάλλοντος.

    Αθανάσιος Γ. Λαζαρόπουλος (PostDoc, Dr)

    Αθανάσιος Γ. Λαζαρόπουλος (PostDoc, Dr)

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    Ο Μεταδιδάκτορας Ερευνητής Δρ. Αθανάσιος Γ. Λαζαρόπουλος, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ, στη Μεταδιδακτορική του Έρευνα με τίτλο “Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Ψηφιακών Συστημάτων σε Εταιρείες Ηλεκτρικής Ενέργειας” θεραπεύει τα ακόλουθα τρία γνωστικά αντικείμενα: (1) Smart Grid και Τηλεπικοινωνίες σε Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας: Επικοινωνίες μέσω Οπτικών Ινών, Τεχνολογία PLC / BPL, WiFi, WiMAX, GSM (4G, 5G, πέραν του 5G), WPAN, Bluetooth, ZigBee και Δορυφορικές Επικοινωνίες + Τεχνολογία LiFi, (2) Big Data, Τεχνητή Νοημοσύνη, Μηχανική Μάθηση, Νευρωνικά Δίκτυα και Αλγόριθμοι Αριθμητικών Προσεγγίσεων και Βελτιστοποίησης –Λείανση Δεδομένων με Διηρημένες Διαφορές–, και (3) Επιχειρηματική Αναλυτική, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, TQM, Μοντελοποίηση και Προτυποποίηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών, SLAs / SLOs / KPIs και Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

    Μιχάλης Ξευγένης (MSc)

    Μιχάλης Ξευγένης (MSc)

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    Ο Μιχάλης Ξευγένης είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το αντικείμενο της διατριβής του είναι η Ασφαλής Διαχείριση Πόρων σε Δίκτυα Νέας Γενιάς, όπου η τεχνολογία Blockchain είναι ένα από τα βασικά ερευνητικά πεδία. Ακόμη, είναι ερευνητικός συνεργάτης και μέλος της ομάδας Computer Network and Services Research Team (CONSERT) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Οι τομείς των δικτύων και της νεφοϋπολογιστικής τεχνολογίας αποτελούν μέρος από τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα. Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε 3 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα: FASTER, STORM και TRILLION H2020. Τους τελευταίους μήνες ανήκει στην Blockchain ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που είναι μέλος του Bloxberg consortium.

    Τίτλος Διδακτορικής διατριβής: Ασφαλής διαχείριση πόρων σε δίκτυα νέας γενιάς

    Η συγκεκριμένη διδακτορική διατριβή εστιάζει στην χρήση καινοτόμων τεχνολογιών όπως αυτή του Blockchain και των προγραμματιζόμενων δικτύων Network Function Virtualization (NFV) και Software Defined Networks (SDNs) για την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στον τελικό χρήστη. Τα δίκτυα νέας γενιάς χαρακτηρίζονται από την συμμετοχή πολλών παρόχων που μπορούν να υποστηρίξουν δικτυακές υπηρεσίες παρέχοντας υπολογιστικούς πόρους. Η καινοφανείς τεχνολογία Blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον για να διαμορφώσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ παρόχων χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση μιας έμπιστης τρίτης οντότητας. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι ο σχηματισμός μιας καινοτόμου αρχιτεκτονικής δικτύων νέας γενιάς όπου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες αιχμής όπως το Blockchain αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την αποδοτικότερη ανταλλαγή πόρων μεταξύ παρόχων ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στον τελικό χρήστη.

    Aλέξανδρος Παπάζογλου

    Aλέξανδρος Παπάζογλου

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    Ονομάζομαι Παπάζογλου Αλέξανδρος και είμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του ΠΑ.Δ.Α! Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη και γι’αυτό θα συμμετέχω τόσο ως φοιτητής του μεταπτυχιακού προγράμματος “Τεχνητή Νοημοσύνη και Βαθιά Μάθηση” όσο και ως αρχάριος ερευνητής στο εργαστήριο ΕΥΝΕΣ!

    Μαρία Πολυχρονάκη (MSc)

    Μαρία Πολυχρονάκη (MSc)

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    Born in Athens on 1995, I acquired my Electrical & Electronics Engineering diploma from University of West Attica in the year 2020 as one of the first ever graduates of the newly consisted department. Main focus of my thesis was the benefits REST architecture can provide to the communication layers of Internet of Things systems and how it can be implemented using JAVA programming language followed by the corresponding implementation. In September 2022 I acquired my MSc by Research in Electrical & Electronics Engineering diploma, focusing on implementing Blockchain technology in IoT systems for enhanced identity management. My research interests include IoT, Blockchain and DLT technologies, as well as their applications and implementations, especially in mobile environments. In October 2020 my experience as a research associate started in the University of West Attica, acquiring technical experience on European Research Projects of the Horizon 2020 funding programmes FASTER and RESCUER, while I am currently working on the national project OPTORER PPE, estimated to be completed on December 2023.

    Ανδρέας Σορτ (MSc)

    Ανδρέας Σορτ (MSc)

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    Ο Ανδρέας Ρόναλντ Σορτ είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. (2006) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Control Systems από το University of Sheffield, UK (2011). Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως Μηχανικός Δικτύων στο Κέντρο Δικτύων του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. όπου έχει αναπτύξει υπηρεσίες για φοιτητές και προσωπικό, και έχει λάβει σχετικές πιστοποιήσεις (CCNA R/S, CCNA Cyber Ops). Έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε προγραμματισμό web εφαρμογών, εγγενών εφαρμογών για iOS και μικροελεγκτών. Επίσης έχει εργασθεί ως μηχανικός αυτοματισμού σε μεγάλα έργα συμπαραγωγής ενέργειας και έχει αναπτύξει λύσεις βιομηχανικού αυτοματισμού (PLC και SCADA) και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά έργα ως προγραμματιστής. Από το 2018 είναι μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του τμήματος Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ από το 2020 είναι διδακτορικός φοιτητής στο ίδιο τμήμα.

    Τίτλος Διδακτορικής διατριβής: Τεχνολογίες κατανεμημένου εδαφίου και μηχανική μάθηση

    Το αντικείμενο του διδακτορικού είναι μελέτη των τεχνολογιών κατανεμημένου εδαφίου (Distributed Ledger Technologies - DLT) και της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) για την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τον συνδυασμό τους. Μελετώνται και αναπτύσσονται μηχανισμοί για την βέλτιστη επιλογή αξιόπιστων και ασφαλών δεδομένων που απαιτούνται για την εκμάθηση μοντέλων μηχανικής μάθησης, καθώς και σε εφαρμογές ομοσπονδιακής μάθησης (Federated Learning).

    Δημήτρης Σταματάκης

    Δημήτρης Σταματάκης

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    Ονομάζομαι Σταματάκης Δημήτριος και είμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής Έχω συγγράψει την διπλωματική εργασία: “Ιδιοκτησία αρχείων μέσω της χρήσης NFT σε blockchain”, οπού αναφέρω τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain και των υποσυστημάτων που την απαρτίζουν.

    Αυτήν τη στιγμή εργάζομαι ως full-stack web developer και smart contract developer στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο: GENERA, ο σκοπός του οποίου είναι να αποτρέψει την περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, γνωστοποιώντας την σημαντικότητα της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας.

    Τέλος, είμαι φοιτητής στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ) Ηλεκτρικές & Ηλεκτρονικές Επιστήμες μέσω Έρευνας. Tο θέμα της ερευνάς μου είναι: “Blockchain and NFT” και ο σκοπός μου να ερευνήσω την χρήση και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία Blockchain στο χώρο των serious games.

    Ιωάννης Χρηστίδης

    Ιωάννης Χρηστίδης

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo
    Ο Ιωάννης Χρηστίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πραγματοποιώντας το MSc του στην Έρευνα Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών, με εστίαση στο «Blockchain σε συστήματα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο». Έχει έντονο ενδιαφέρον για τις εφαρμογές της τεχνολογίας Blockchain και Oracle, των Έξυπνων Συμβάσεων και της ανίχνευσης ιδιοκτησίας. Αναγνωρίζει τις δυνατότητες των αρχών του gamification για την ενίσχυση της αφοσίωσης και των κινήτρων των χρηστών καθώς και της μαθησιακής εμπειρίας. Ο Ιωάννης έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία δουλεύοντας στο ευρωπαϊκό έργο ASSET-A ολιστική και κλιμακωτή λύση για την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση στην ενεργειακή μετάβαση και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο έργο JOINclusion – Κοινή στρατηγική επίλυσης προβλημάτων προς την κοινωνική ένταξη παιδιών με μεταναστευτικό υπόβαθρο , που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+.

    Please publish modules in offcanvas position.