Select your language

    Ακαδημαϊκό Προσωπικό

    Δρ. Δημήτριος Νικολόπουλος

    Δρ. Δημήτριος Νικολόπουλος

    Καθηγητής
    @  dniko@uniwa.gr
    T.  +30 210 538 1338

    Ο Δημήτριος Νικολόπουλος εργάζεται σήμερα στο Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικών Σχεδιασης και παραγωγής.του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ήδη έχει πραγματοποιήσει έρευνα στην Ακτινοβολία, την Υγεία και τη Φυσική της Ιατρικής, την Επιστήμη των Υλικών και την Φυσική του Περιβάλλοντος. Από το 2004 ασχολείται με το Χάος και την Αυτο-οργάνωση των ακτινοβολιών που εκπέμπουν τα Περιβαλλοντικά Γεω-Συστήματα. Οι τελευταίες δημοσιεύσεις της ομάδας του, αφορούν στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τις εκπομπές ραδονίων από Γεω-Συστήματα: τηλεπισκόπηση, χάος, αυτο-οργάνωση, ανάλυση μακράς μνήμης και διαχείριση μεγάλων δεδομένων και ανάλυση περιβαλλοντικών δεδομένων PM και όζοντος.

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo
    Δρ. Ευάγγελος Πάλλης

    Δρ. Ευάγγελος Πάλλης

    Καθηγητής
    @  epallis@uniwa.gr
    T.  +30 210 538 1388

    Ο Δρ. Ευάγγελος Πάλλης είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. (1994), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στον τομέα των τηλεπικοινωνιών (1997) και Διδάκτορας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου (2003). Από το 2000 μέχρι το 2005, διετέλεσε ως επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος”, ενώ από το 2005 έως το 2021 διετέλεσε ως μέλος ΔΕΠ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Σήμερα είναι μέλος ΔΕΠ Καθηγητής Α΄ βαθμίδας στο τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στα πλαίσια των ακαδημαϊκών του δραστηριοτήτων έχει καθοδηγήσει την εκπόνηση περισσότερων των 70 προπτυχιακών διπλωματικών εργασιών και επιβλέψει περισσότερες των 100 πρακτικών ασκήσεων, έχει εποπτεύσει 3 επιτυχώς ολοκληρωμένες μεταπτυχιακές εργασίες (MSc), ενώ παράλληλα έχει διατελέσει ως μέλος 3-μελών συμβουλευτικών επιτροπών σε 7 επιτυχώς ολοκληρωμένες διδακτορικές διατριβές (PhD). Έχει συμμετάσχει σε 14 εθνικά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα, καθώς και σε 18 ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα, ενώ παράλληλα έχει συνδράμει στην εκπόνηση περισσοτέρων από 150 δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και βιβλία. Μέρος του δημοσιευμένου έργου έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης και έχει αποτελέσει την βάση για περαιτέρω έρευνα από άλλους Έλληνες και ξένους επιστήμονες (citations), αριθμώντας μέχρι σήμερα περισσότερες από 2400 ετεροαναφορές στο Google Scholar με δείκτη απήχησης h-index=27, και περισσότερες από 1500 ετεροαναφορές στο Scopus με δείκτη απήχησης h-index=22. Ο Δρ. Πάλλης διατελεί ως reviewer και Editorial Board σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και είναι κάτοχος πατέντας στο European Patent Office με αριθμό EP3301945 (A1).

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo
    Δρ. Ελένη Αικατερίνη Λελίγκου

    Δρ. Ελένη Αικατερίνη Λελίγκου

    Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
    @  e.leligkou@uniwa.gr
    T.  +30 210 538 1484

    Η Ελένη-Αικατερίνη Λελίγκου είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών Ε.Μ.Π. από το 1995 ενώ η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Νέες Μέθοδοι για τον Έλεγχο Προσπέλασης σε Δίκτυα Ευρείας Ζώνης», την οποία εκπόνησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1998-2002) και βαθμολογήθηκε με «Άριστα».  Από το Νοέμβριο 2017 ως σήμερα είναι μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού (Αν. καθηγήτρια από τις 30/12/2019) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (τέως ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα) και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής (πρώην Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε.).  Από τον Οκτώβριο 2007 ως το Νοέμβριο 2017 ήταν μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού (επ. καθηγήτρια από τον Ιούνιο 2014 και καθηγήτρια εφαρμογών το διάστημα 2007-2014) του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (πρώην Χαλκίδας), στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ/κων ΤΕ. Παράλληλα συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (περισσότερα των 20) στην ευρύτερη περιοχή των τεχνολογιών και συστημάτων δικτύων υπολογιστών και πιο συγκεκριμένα α) στην ανάπτυξη πρωτοκόλλων διαχείρισης εμπιστοσύνης και δρομολόγησης σε δίκτυα αισθητήρων και υλοποίηση αυτών με χρήση ενσωματωμμένου λογισμικού και β) στην ψηφιακή σχεδίαση και υλοποίηση σε υλισμικό (FPGA) αλγορίθμων διαχείρισης πόρων σε δίκτυα υψηλών ρυθμών (κυρίως οπτικών ινών).  Από το Σεπτέμβριο του 1998 μέχρι τον Δεκέμβριο 2007 ήταν ερευνητικός συνεργάτης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών και παράλληλα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), όπου στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων ασχολήθηκε με τη σχεδίαση δικτύων υπολογιστών ευρείας ζώνης και πιο συγκεκριμένα με πρωτόκολλα ελέγχου (control plane), το σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής υλοποίησής τους σε υλισμικό (H/W) και την υλοποίησή τους (ψηφιακή σχεδίαση κυκλωμάτων με χρήση γλωσσών περιγραφής κυκλωμάτων υψηλού επιπέδου, VHDL) κυρίως σε FPGA αλλά και σε ASIC. Σήμερα η έρευνά της επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τις τεχνολογίες κατανεμημένου λογισμικού (Blockchain). Το δημοσιευμένο της επιστημονικό έργο, που περιλαμβάνει περισσότερες από 170 δημοσιεύσεις, έχει λάβει περισσότερες από 2400 ετεροαναφορές και έχει h-index 23 (σύμφωνα με την πηγή google Scholar). Eίναι επιστημονική υπεύθυνη ερευπαϊκών ερευνητικών έργων (όπως του Η2020-ΑSSET), συμμετέχει στο editorial board διεθνών επιστημονικών περιοδικών και διατελεί αξιολογήτρια προτάσεων και κριτής/επιθεωρητής εθνικών και ευρωπαϊκών έργων.

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo
    Δρ. Γρηγόρης Νικολάου

    Δρ. Γρηγόρης Νικολάου

    Λέκτορας
    @  nikolaou@uniwa.gr
    T.  +30 210 538 1314

    Ο Γρηγόριος Νικολάου είναι Λέκτορας Εφαρμογών του τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Υπηρέτησε ως Καθηγητής Εφαρμογών του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα από το 2012 έως το 2018. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (M.Sc.) στα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου από το τμήμα Automatic Control and Systems Engineering του University of Sheffield το 1998 και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) από το ίδιο τμήμα το 2002. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα ευφυή συστήματα ελέγχου, τα αυτόνομα οχήματα και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ διδάσκει σχετικά μαθήματα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων συνεργασίας με ευρωπαϊκή ή εθνική χρηματοδότηση σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Για δύο έτη διετέλεσε Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στην εταιρία Parametric Optimization Solutions θυγατρική της ParOS Plc spin-off εταιρίας του Imperial College του Λονδίνου. Διαθέτει εμπειρία μεγαλύτερη των 10 ετών ως Μηχανικός Συστημάτων Ελέγχου σε βιομηχανικά και κτιριακά έργα.

    google scholar logo   scopus logo   orcid logo   researchgate logo

    Please publish modules in offcanvas position.